Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Derde Grand Slam voor Ierland

zaterdag 17 maart 2018

Ierland heeft de Six Nations League gewonnen. Op de laatste dag van het rugby-toernooi won het met 24-15 van Engeland. Daardoor won het alle 5 de wedstrijden en dat is na 1948 en 2009 de derde keer.

IERLAND VROEG OP VOORSPRONG

In een boeiende eerste helft was het Ierland die twee maal scoorde via een try. Vooral de tweede was mooi uitgespeeld door de Ieren. Met een 14-0 voorsprong was de zege al bijna binnen.

GARRY RINGROSE DRUK IERLAND VROEG OP VOORSPRONG

CJ STANDER DUIKT NAAR DE PAAL

ENGELAND GAAT RUSTEN IN MINEUR

Bij de Ieren kreeg Peter O'Mahony vlak voor het halfuur een gele kaart. 5 minuten later konden de Engelse eindelijk profiteren van de man meer situatie op het veld.

Engeland dacht te gaan rusten met achterstand van 9 punten, maar op slag van rust was het Jacob Stockdale die een try binnen drukte en zo hadden we een ruststand van 21-5 in het voordeel van de Ieren.

GOEDE START TWEEDE HELFT LEVERT NIETS OP

De Engelsen gingen in het begin van de tweede helft gelijk op zoek naar punten, maar het waren de Ieren die via een penalty alleen maar verder uit liepen. Hoewel de Engelse nog wel 2 keer een try scoorde, waren het de Ieren die met de overwinning er vandoor gingen.