Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Real Madrid zonder moeite langs Málaga

zondag 15 april 2018

Real Madrid zonder moeite langs Málaga

Real Madrid danste onder leiding van Isco eenvoudig door de rozentuin van Málaga. La Rosaleda was het decor voor een eenvoudige 2-1 overwinning. Cristiano Ronaldo bekeek de wedstrijd thuis, vanaf de bank. De 'grote jongens' waren vanavond overbodig.

Isco etaleerde vanaf het begin zijn enorme klasse. Eerst met een heel slim passje richting Lucas Vázquez, maar die kon het niet afronden. Later mocht de Spanjaard achter de bal staan voor een vrije trap. Tegen zijn oude club krulde hij fraai binnen.

De enige grote kans die Málaga kreeg was door een persoonlijke fout van Casemiro: hij zag Manuel Iturra niet aankomen. Real-keeper Keylor Navas kon de Chileen nog net stoppen. Zo werd de grootste kans van Málaga verprutst.

NIKS AAN HET HANDJE

In de tweede helft was het Casemiro is de marge verdubbelde. De Braziliaan onderschepte op het middenveld en Isco liet hem even later zijn vijfde van het seizoen maken.

Na de 0-2 namen de Madrilenen gas terug. Sergio Ramos kreeg in de slotfase nog een grote kans om de 0-3 op het scorebord te zetten, maar deed dat niet. In de slotseconden wist Diego Rolan wonderbaarlijk genoeg nog te scoren. Spannend werd het niet, daar was het te laat voor.

Los Blancos hadden geen kind aan Málaga. Met de overwinning staan ze weer derde in de competitie. Málaga heeft de rode lantaarn nu nog steviger in handen. Directe degradatie lijkt onontkombaar voor los Boquerones. Het moet een achterstand van 14 punten goedmaken in 6 wedstrijden. Dan staat het een-na-laatste.