Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Harden redt Rockets, valse start Cavaliers

maandag 16 april 2018

Houston Rockets heeft de eerste wedstrijd in de play-offs gewonnen, maar dat kostte de beste ploeg uit het reguliere NBA-seizoen wel grote moeite. The Rockets keken in het eerste duel met Minnesota Timberwolves zelfs even tegen een achterstand aan in het laatste kwart. Houston pakte uiteindelijk toch de winst, met dank aan de sterk spelende James Harden.

De ster van The Rockets schoot liefst 44 punten bij elkaar. The Rockets zijn op jacht naar hun derde titel in de NBA. In 1994 en 1995 waren ze de beste ploeg met Hakeem Olajuwon als uitblinker. Het tweede duel met The Timberwolves in de best-of-sevenserie is woensdag, opnieuw in Houston.

Cleveland Cavaliers liet zich voor eigen publiek verrassen door Indiana Pacers, dat won met 98-80. LeBron James kwam weliswaar tot een triple-double (24 punten, 10 rebounds, 12 assists), maar hij kon niet voorkomen dat de NBA-finalist van de afgelopen drie seizoenen voor het eerst in jaren een wedstrijd in de eerste ronde verloor. Victor Oladipo blonk uit bij The Pacers met 32 punten.