Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Volleybalvrouwen openen met zege op Thailand

dinsdag 15 mei 2018

De Nederlandse volleybaldames zijn de nieuwe Nations League begonnen met een realtief simpele 3-0 (25-20, 26-24, 25-13) zege op Thailand. In het Russische Jekaterinenburg kwam de nummer 16 van de wereld er nauwelijks aan te pas.

Alleen in de slotfase van de tweede set was het nog even spannend. Nederland kwam met 24-20 voor, maar liet de Thaisen alle vier de setpoints wegwerken. Net op tijd was de ploeg van Jamie Morrison weer bij de les en twee punten later was het pleit alsnog beslist. Daarmee was het verzet gebroken en set 3 was in een vloek en een zucht beslist. 

De Nations League is de vervanger van de World Grand Prix. In totaal doen er zestien landen mee, die vijf driedaagse toernooien spelen. Nederland komt twee keer in actie in eigen land, in mei in Apeldoorn en in juni in Rotterdam.


Woensdag staat de tweede wedstrijd voor Oranje op het programma. Dan is Argentinië de tegenstander. Op donderdag 17 mei sluit Nederland de driedaagse af met een ontmoeting met gastland Rusland. Ook die duels zijn live te zien op Ziggo Sport!