Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Volleybalsters rollen Argentinië na valse start op

woensdag 16 mei 2018

Volleybalsters rollen Argentinië na valse start op

Nederland heeft ook de tweede wedstrijd in de Nations League winnend afgesloten. Na een valse start was Argentinië uiteindelijk met 3-1 (22-25, 25-19, 25-8, 25-18) toch een maatje te klein. Morgen sluiten de volleybaldames de driedaagse in Jekaterinenburg af met een ontmoeting met het gastland Rusland.

MATIG BEGIN ORANJE
Nederland begon matig aan het duel met de Zuid-Amerikaansen. De service-pass liep slecht en dus had spelverdeelster Laura Dijkema veel moeite haar aanvalsters te vinden. Argentinië kwam soepel op een 22-16 voorsprong en een kleine Nederlandse opleving was onvoldoende om de set nog te kantelen. Met 25-22 werd er van kant gewisseld. 

Ook in de tweede set bleef het tot halverwege moeizaam gaan. Een tussensprint op de service van Nicole Koolhaas kantelde de partij. Een 15-12 achterstand veranderde in een 18-15 voorsprong en plots was het lek boven. Argentinië maakte aanvallend meer en meer fouten en Nederland profiteerde met 25-19 dankbaar van de cadeautjes. 

KRANKZINNIG DOMINANT IN DE DERDE SET
Zo moeizaam als het aanvankelijk ging, zo krankzinnig makkelijk verliep de derde set. In totaal werd Argentinië maar 8 puntjes gegund. Zelfs deze opmerkelijk poging tot tango met Celeste Plak bracht Oranje niet uit de concentratie:  

Het gaf bondscoach Jamie Morrison in de vierde set de gelegenheid wat te wisselen. Ook met spelverdeelster Britt Bongaerts, Tessa Polder en Nicole Oude Luttikhuis binnen de lijnen was er geen vuiltje aan de lucht. Na twee duels heeft Nederland nu het maximale aantal van zes punten. Gisteren moest Thailand er al met 3-0 aan geloven.  


Donderdag staat de derde wedstrijd voor Oranje op het programma. Dan is Rusland de tegenstander. Ook dat duel is vanaf 15:50 uur live te zien op Ziggo Sport!