Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Everton wil met Brands strijd aan met topclubs

woensdag 16 mei 2018

Everton wil met Brands strijd aan met topclubs

Everton eindigde afgelopen seizoen als achtste op ruime afstand van de traditionele topclubs in Engeland. De club uit Liverpool hoopt snel aansluiting te vinden met de absolute top en Marcel Brands kan daarin een belangrijke rol spelen.

'Iedereen kan zien hoe succesvol Marcel in de afgelopen jaren is geweest. Ik weet zeker dat zijn komst wordt bejubeld door alle Everton-fans¨, aldus aandeelhouder Farhad Moshiri.

'Tijdens onze gesprekken werd mij duidelijk dat wij dezelfde visie hebben. Marcel heeft ons veel te brengen in onze doelstelling om beter te worden en de strijd aan te gaan met de topteams.¨

Kort voor de bekendmaking van de komst van de technisch manager van PSV maakte Everton wereldkundig dat het afscheid neemt van trainer Sam Allardyce. 'Samen met Marcel zullen we op zoek gaan naar een nieuwe trainer¨, aldus bestuurder Denise Barrett-Baxendale.

Everton heeft al langere tijd de ambitie mee te strijden om plaatsing voor de Champions League. Onder Ronald Koeman, die vorig jaar werd ontslagen, begonnen The Toffees het seizoen slecht. Allardyce nam het over, deed het behoorlijk, maar toch bleef Everton 26 punten achter op de vierde plek (goed voor een Champions League-ticket) van Liverpool.