Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Red Bulls zetten toon in eerste training Monaco

donderdag 24 mei 2018

Red Bull Racing heeft in de eerste vrije training van de Grand Prix van Monaco laten zien dat het tempo op het stratencircuit dik in orde is. Daniel Ricciardo noteerde de snelste rondetijd en Max Verstappen volgde op anderhalve tiende, met Lewis Hamilton twee tienden daarachter op de derde plek. Toch bleven The Bulls niet foutloos op de glibberige baan in het prinsdom.

ONDERZOEK NAAR VERSTAPPEN

Na een klein uurtje miste Verstappen in de eerste bocht zijn rempunt, waardoor hij in de uitloopstrook belandde. Het terugkeren op de baan deed de Nederlander niet handig: hij reed achteruit terug de baan op, waarbij hij de Ferrari van Sebastian Vettel over het hoofd zag. De viervoudig wereldkampioen kon tijdig uitwijken, maar de wedstrijdleiding besloot wel een onderzoek in te stellen naar de actie van Verstappen.

RICCIARDO RAAKT VANGRAILS, SIROTKIN DE MUUR

In tegenstelling tot Verstappen raakte Ricciardo wél de vangrails. Dat gebeurde bij het zwembad, waar de Australiër te vroeg instuurde en de afzetting toucheerde. Daar liep hij geen schade bij op, iets wat Sergey Sirotkin wél gebeurde. Hij reed zijn Williams tegen de pitmuur en hield daar een lekke achterband aan over. Toch noteerde de Rus een keurige tiende tijd, terwijl collega Lance Stroll op 18 uitkwam..

SNELLE TIJDEN RED BULL, GROSJEAN STUNTELT

Tussen de incidenten door noteerden de coureurs van Red Bull de snelste tijden van de training. Verstappen leidde lange tijd met een 1:12.280, maar Ricciardo dook daar in de slotfase met een 1:12.126 nog onder door. Hamilton kwam nog het dichtste bij de bolides van het Oostenrijkse team in de buurt: hij volgde op ruim 0,3 seconden van Ricciardo.

Op een kleine seconde volgden de Ferrari's van Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen. Daarachter sloten Carlos Sainz, Valtteri Bottas, Sergio Perez, Romain Grosjean en Sirotkin de top 10 af.

Sirotkin, Verstappen en Ricciardo waren niet de enige coureurs die moeite hadden om op de baan de blijven. Grosjean maakte het namelijk het bontst door twee keer de vangrails te raken. De eerste keer deed hij dat in Tabac, de tweede keer deed hij dat op dezelfde manier als Ricciardo. Beide keren kwam de Fransman met de schrik vrij en kon hij zonder schade zijn weg vervolgen.