Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Derby met La Liga-ticket op het spel

woensdag 13 juni 2018

Derby met La Liga-ticket op het spel

Een heerlijk affiche in de finale van de Spaanse play-offs. De Derbi castellano y léones moet namelijk bepalen wie promoveert naar de Primera División. Wordt het Numancia of Real Valladolid? Vanavond om 20.30 staat de eerste wedstrijd uit het tweeluik op het programma.

De nummers 5 en 6 van het reguliere seizoen verdeelden in de competitie de buit eerlijk. Ze wonnen allebei een keer. Vorige maand nog was Valladolid de sterkste in de onderlinge confrontatie (0-1). Die ploeg verkeert sowieso in topvorm. Het won 6 van de laatste 7 wedstrijden en dus weet Jagoba Arrasate dat zijn Numancia op moet passen.

'Ze hebben een geweldig slot van de competitie gespeeld, dus we moeten het beste Numancia zien', zei de trainer van Los Numantinos op de persconferentie. 'Valladolid draait niet alleen meer om de 34 goals van Jaime Mata, ze hebben gewonnen aan defensieve degelijkheid en hebben een completer team.'

Valladolid-trainer Sergio González is het daar uiteraard roerend mee eens. 'Tegen Sporting Gijón hebben we laten zien dat we niet van één speler afhankelijk zijn.' De vijf goals van Pucela in de halve finale werden namelijk gemaakt door vijf verschillende spelers. Zo ging dat in de return:

De terugwedstrijd tussen Zaragoza en Numancia:


Het eerste duel tussen Numancia en Real Valladolid is vanavond vanaf 20.30 uur te zien op Ziggo Sport Voetbal.