Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Toekomst van LeBron: de scenario's

woensdag 13 juni 2018

Toekomst van LeBron: de scenario's

Wat was het pijnlijk voor de liefhebber om de NBA playoff finals tussen Cleveland Cavaliers en Golden State Warriors te zien. LeBron James trok alles uit de kast, maar het was niet genoeg. Met de sweep (4-0 voor GSW) in het achterhoofd en een aflopend contract per 1 juli ziet het er naar uit dat King James toe is aan een volgende stap. Een volgende ring. Maar, waar gaat hij dat doen? De meest logische scenario's op een rijtje:

HOUSTON ROCKETS - KANS 14,3%

In de Western Conference Finals liet Houston al zien hoe goed het is. Golden State Warriors had het duidelijk moeilijker met The Rockets onder leiding van James Harden dan met The Cavs. Met dit scenario creëert LeBron James de grootste kans om een ring te pakken.

Dan moet er wel wat veranderen in Space City. Chris Paul en Clint Capela moeten opnieuw tekenen bij de ploeg en zullen nog meer gaan verdienen. Waar halen ze de middelen vandaan voor LeBron James? Maar stel je deze meertrapsraket voor… The Beard, CP3 en The King.

L.A. BRON JAMES - KANS 52,4%

Ooit was Los Angeles het belangrijkste basketbalbolwerk van de wereld. De machtige LA Lakers gloreerden met all-stars en hall of famers als Jerry West, Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson, Shaquille O’Neal en Kobe Bryant. LeBron James wordt de volgende in de lijst, volgens velen.

De paarsgouden hebben het grootste salarisbudget. Hou je vast: ruim 50 miljoen euro per jaar. Daar kan je een mooie troon van neerzetten. Ook de rol van trouwe schildknaap lijkt ingevuld: Paul George wil graag naar huis. En voor PG is thuis The City of Angels.

In een interview gaf James aan dat hij meer dan ooit na moet denken over de toekomst van zijn gezin. LA wordt dan een nog logischere bestemming, want hier heeft hij al een redelijk paleisje staan:

COMPLETE THE CONGRESS – KANS 20%

In Philly zitten ze er al klaar voor. Bring the King! Na al het gedoe rondom de general manager zijn de Philadelphia 76’ers klaar voor een oppepper. Talenten als Ben Simmons en Joel Embiid staan te popelen. Dat laat Twitterwonder Embiid graag weten:

Embiid verwijst naar zichzelf en de ontwikkeling bij Philly met The Process.

LeBron James is al 'grote broer' en mentor van Ben Simmons. De ideale manier om zijn pupil te begeleiden is door dit team te leiden. Een romantisch scenario, in The City of Brotherly Love. Ook kan hij bij The Sixers een riant salaris opstrijken: er is een salary cap van ruim 26 miljoen euro per jaar.

CASHEN BIJ CAVS - KANS 12,5%

Geen zorgen, Cavs fans, James gaat nergens heen! Toen hij in 2010 Cleveland verliet voor een avontuur bij Miami Heat, werd hij met pek en veren de stad uit gebonjourd. Toenmalig Cavs-eigenaar Dan Gilbert plaatste een openbare boze brief richting James op de site. In Comic Sans beschreef hij het vertrek als 'egoïstisch', 'harteloos', en 'laf verraad'. Cleveland stond op zijn kop.

Om zo'n plaatselijke burgeroorlog dit keer te voorkomen blijft King James volgens gerenommeerd topsportjournalist Terence Moore. Hij weet ook dat Cleveland daarvoor flink moet lappen. Zij zijn de enige franchise die hem (stoelriemen vast) 174,5 miljoen euro kunnen laten verdienen in 5 jaar. Andere teams kunnen 'slechts' 130 miljoen euro over 4 jaar beloven.

Toch lijkt LeBron niet voor centen, maar sportieve ambities te kiezen. Hij gaf aan nog altijd in Championship Mode te zijn. Bovendien wil de viervoudig MVP spelen met collega’s met ‘basketbal IQ’, dan kan J.R. Smith wel vertrekken. In mei gaven de bookmakers dit scenario nog 36,4% kans. Daar is weinig van over.

BOTTOMLINE

'I have no idea' sprak de 33-jarige zelf. Voor hem is het belangrijkste dat hij nog NBA-ringen kan pakken en dat zijn familie het goed heeft. In elk geval wil ook hij een superteam met spelers die basketbalverstand hebben. Waarschijnlijk doet hij woensdag uitspraak over zijn toekomst. Vanaf 1 juli is hij free agent en begint de jacht naar zijn vierde kampioenschap.

*exclusief James, het gaat om het team om hem heen 
Kansen via BetOnline 12 juni 2018


FRANCISCO ELSON OVER HET MOGELIJKE VERTREK VAN KING JAMES: