Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Haase uitgeschakeld in Rosmalen

woensdag 13 juni 2018

Haase uitgeschakeld in Rosmalen

Robin Haase is er niet in geslaagd de kwartfinale te bereiken op het Libéma Open. De 31-jarige Nederlander werd in de tweede ronde uitgeschakeld door Bernard Tomic met 3-6, 5-7.

Haase had na drie jaar eindelijk weer eens de tweede ronde bereikt op het Nederlandse grastoernooi. De nummer 44 van de wereldranglijst rekende in de eerste ronde in drie sets af met Ivo Karlovic, vorig jaar nog finalist in Rosmalen.

Tegen Tomic werd Haase één breakpoint in de eerste set fataal. Ook in de tweede set kwam de 25-jarige Australiër op een break voorsprong, maar Haase trok de stand gelijk naar 4-4. Op 5-5 leverde hij zijn opslagbeurt weer in, waarna Tomic de partij uitserveerde.

Haase gaf toe dat hij niet helemaal lekker begon aan zijn partij in de tweede ronde. 'In het begin zat ik nog wat vast, maar ik ging steeds beter spelen en serveren. Ik kwam steeds vaker naar het net en heb de partij nog bijna kunnen draaien.'

Dat hij verloor van Tomic vond hij geen schande. 'Tomic is een heel complete speler. Hij heeft veel balgevoel en een ongelooflijke oog-hand-coördinatie.' De Australiër stond begin 2016 nog zeventiende op de wereldranglijst. 'Hij heeft veel tennistalent, maar wat is talent? Hij heeft minder talent om hard te trainen en gedisciplineerd te leven. Maar hij is nu weer goed bezig, ik kom hem veel tegen in de gym.'