Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Hockeysters dik over Japan in finale

zaterdag 30 juni 2018

De Nederlandse hockeysters hebben met een tienklapper het vierlandentoernooi in Breda gewonnen. In het bijprogramma van de Champions Trophy voor mannen was Oranje in de finale veel sterker dan Japan: 8-2. Het was de tweede overwinning op Japan binnen 24 uur.

Voor de Nederland scoorden Frédérique Matla (twee), Maria Verschoor (twee) Carlien Dirkse van den Heuvel, Lidewij Welten, Caia van Maasakker en Kitty van Male.

WEERZIEN

In de groepsfase won de ploeg van bondscoach Alyson Annan op vrijdag met 4-1 van Japan. Nog geen 24 uur later was het krachtsverschil met de nummer twaalf van de wereld tweemaal zo groot. Oranje versloeg in Breda tevens Spanje (2-0) en China (7-0).

Nederland is in voorbereiding op het WK in Londen. Oranje verdedigt in de Engelse hoofdstad de titel. Annan maakt na het weekeinde haar WK-selectie van achttien speelsters bekend. In de aanloop naar het WK werkt Nederland nog een oefentoernooi in Duitsland af. Daarin speelt het tegen de toplanden Argentinië, Nieuw-Zeeland en het thuisland.