Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Brekend: Ricciardo na dit seizoen weg bij Bulls

vrijdag 3 augustus 2018

Brekend: Ricciardo na dit seizoen weg bij Bulls

De kogel is door de kerk en Daniel Ricciardo heeft alles en iedereen verrast door zijn vertrek bij Red Bull aan te kondigen! De 29-jarige coureur vervolgt zijn loopbaan volgend jaar bij het fabrieksteam van Renault. Het is op dit moment nog niet duidelijk wie de teamgenoot van Max Verstappen bij The Bulls wordt.

'We zullen nu de verschillende opties gaan evalueren en dan besluiten wie in 2019 de partner van Max Verstappen wordt. Intussen zijn er nog negen races te rijden en zijn we volledig gefocust het maximale uit de rest van het seizoen te halen. Voor zowel Max als Daniel', zegt teambaas Christian Horner. 

'MOEILIJKSTE BESLISSING UIT LOOPBAAN'
'Het is waarschijnlijk een van de moeilijkste beslissingen uit mijn loopbaan geweest. Maar ik vond het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik begrijp dat er nog veel nodig is als Renault op het allerhoogste niveau wil meedoen, maar ik ben onder de indruk van hun vooruitgang de afgelopen twee jaar', zegt Ricciardo op de site van Renault.

De komst van Ricciardo betekent dat er een einde aan de Renault-loopbaan van Carlos Sainz komt. Nico Hülkenberg blijft wél bij het Franse fabrieksteam. 

Het verklaart ook waarom Ricciardo niet zo'n zin meer had om te testen

EEN RACELEVEN LANG RED BULL
Ricciardo heeft tot nu toe zijn hele F1-loopbaan onder contract gestaan bij Red Bull. De Australiër debuteerde in 2011. Als testrijder voor Toro Rosso kreeg hij halverwege het seizoen de kans om GP's te rijden voor het allemachtig langzame HRT-team. Veel eer viel daar niet behalen, maar een jaar later kreeg hij een racezitje bij Toro Rosso en reed The Honey Badger zijn eerste 10 WK-punten bij elkaar. 

In 2014 kwam er na het vertrek van Mark Webber een plek bij Red Bull Racing beschikbaar en werd hij teamgenoot van Sebastian Vettel. Hij pakte dat jaar 3 zeges, scoorde in zowel kwalificaties als races beter dan de viervoudig wereldkampioen en beëindigde het seizoen als nummer 3 van het WK. Vettel vertrok daarop naar Ferrari, maar Ricciardo bleef en kreeg achtereenvolgens Daniil Kvyat en Verstappen als teammaat.

Zijn voorlopig laatste en mooiste overwinning voor The Bulls behaalde hij in Monaco: