Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Ajax wil dichter bij Champions League komen

dinsdag 7 augustus 2018

Ajax wil dichter bij Champions League komen

Ajax wil tijdens de uitwedstrijd tegen Standard Luik, aanvang 20.00 uur, een eerste stapje zetten op weg naar de play-offs voor een plaats in de groepsfase van de Champions League.

Bij de bekerwinnaar van België hebben ze er de afgelopen dagen alles aan gedaan om Ajax als torenhoge favoriet voor de dubbele ontmoeting uit te roepen. Trainer Erik ten Hag van de club uit Amsterdam snapt dat niet helemaal en denkt dat zijn ploeg twee hele goede dagen moet hebben om Standard Luik uit te schakelen.

Ten Hag beseft wel dat hij inmiddels over een brede selectie beschikt. Dat dwingt hem tot keuzes. Grote vraag is of hij Daley Blind aan de aftrap laat verschijnen in een snikheet Luik, waar het warmer dan 37 graden kan worden. De Amsterdammer is inmiddels fysiek in staat om te starten, nadat hij later aan de voorbereiding op het seizoen was begonnen

Ajax ontvangt Standard volgende week dinsdag in de Johan Cruijff ArenA. De winnaar van het tweeluik strijdt tegen Dinamo Kiev of Slavia Praag om een plaats in het hoofdtoernooi van de Champions League.


Heel Nederland kijkt vanavond gratis naar Standard Luik - Ajax. Voor Ziggo-klanten is de wedstrijd vanaf 19.30 uur te zien op kanaal 14, terwijl voor alle andere kabelaars Ziggo Sport Select op dat tijdstip opengesteld wordt. De wedstrijd in het Maurice Dufrasnestadion begint om 20.00 uur.