Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Ajax geeft voorsprong weg in Luik

dinsdag 7 augustus 2018

Ajax staat met één been in de laatste voorronde van de Champions League. De Amsterdammers leidden halverwege met 2-0, maar gaven de voorsprong toch nog weg. In de blessuretijd scoorde Renaud Emond de 2-2 vanaf de strafschopstip.

Bij Ajax begon Daley Blind voor het eerst in de basis, waardoor Frenkie de Jong een linie kon opschuiven naar zijn geliefde plek op het middenveld. Na een goede openingsfase van Standard was het Ajax dat de ban brak. Met een formidabele actie en dito voorzet gaf Dusan Tadic een cadeautje aan Klaas-Jan Huntelaar.

Een kwartiertje later stond het al 0-2. Dusan Tadic schoot feilloos raak in de verre hoek en kreeg Sclessin stil. 

De tweede helft verliep wat gezapig. Ajax vond de 0-2 tussenstand wel prima, en Standard kon niet echt een vuist maken. Tot halverwege de tweede helft. Een zwabberbal van Mehdi Carcela-Gonzalez verdween pardoes achter André Onana, die niet helemaal vrijuit ging.

Direct na de aansluitingstreffer bibberde Ajax toen invaller Renaud Emond op de paal kopte. Diezelfde Emond bezorgde Standard in blessuretijd nog een gelijkspel via een benutte strafschop. 

Ondanks het gelijkspel heeft Ajax een prima uitgangspositie voor de terugwedstrijd, dinsdag om 20:30 uur in de Johan Cruijff Arena.