Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Volleybalvrouwen kloppen Russinnen in Super Series

donderdag 9 augustus 2018

Nederland heeft ongeslagen de kruisfinales van de Super Series Tournament in Hoogeveen bereikt. Het ging niet zo eenvoudig als in de eerste wedstrijden, maar uiteindelijk werd Rusland in vijf sets opzij gezet.

Oranje startte de wedstrijd bijzonder matig. Passes mislukten, het blok liep niet en dus liep Rusland eenvoudig uit. Pas bij een 20-8 achterstand ging het lopen voor de Oranjevrouwen. Het was te laat om nog iets uit te richten in de eerste set, die uiteindelijk met 16-25 naar Rusland ging. 

Toch bleek het sterke slot van de eerste set een opmaat naar meer voor Nederland. Vanaf het begin van set twee zaten de vrouwen van bondscoach Jamie Morrison er bovenop, zowel aanvallend als verdedigend. De tweede en derde set gingen dan ook verdiend met 25-22 en 25-18 naar Oranje. 

Het pleit leek beslecht, maar dankzij enkele wisselingen rechtte Rusland de rug. De vierde set was een prooi voor de bezoeksters met 25-21. In set vijf ging het gelijk op. Uiteindelijk trok Nederland toch aan het langste eind. 

Jamie Morrison maakte zich alvast op voor het WK, dat eind september in Japan van start gaat. "Ons doel is het podium.'