Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Veteraan Ginóbili beëindigt carrière in NBA

dinsdag 28 augustus 2018

Veteraan Ginóbili beëindigt carrière in NBA

Na zestien seizoenen hangt Emanuel 'Manu' Ginóbili zijn jersey van San Antonio Spurs aan de wilgen. De Argentijn kondigde op Twitter aan dat hij een punt achter zijn glansrijke loopbaan zet.

Op Twitter bedankte Ginóbili iedereen die hem een warm hart heeft toegedragen tijdens zijn zestienjarige carrière in de NBA. 'Ik ben iedereen enorm dankbaar die de afgelopen 23 jaar onderdeel is geweest van mijn leven: familie, vrienden, teamgenoten, coaches, trainers, fans. Het was een geweldige reis, die mijn stoutste dromen ver heeft overtroffen', schreef hij op Twitter.

De aankondiging leverde Ginóbili een stroom aan loftuitingen op via sociale media. Onder anderen LeBron James en Stephen Curry hadden een boodschap voor de 41-jarige Argentijn.

Ginóbili maakte in 1995 zijn debuut als profbasketballer in de Argentijnse competitie. Ook speelde hij nog in Europa, voordat de shooting guard in 2002 naar de NBA verhuisde. Daar speelde hij zijn hele loopbaan voor de Spurs. Met dat team werd Ginóbili vier keer kampioen, in 2003, 2005, 2007 en 2014.

Ginóbili vormde samen met de naar Charlotte Hornets vertrokken Tony Parker en de al gestopte Tim Duncan de 'Big Three' van de Spurs. Hij was twee keer een All-Star en werd in 2008 uitgeroepen tot Sixth Man of the Year. Ginóbili is een van de twee spelers die kampioen geworden is in de EuroLeague (in 2001), de NBA en op het Olympisch basketbaltoernooi (in 2004).