Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Vettel ontevreden over organisatie bij Ferrari

maandag 3 september 2018

Vettel ontevreden over organisatie bij Ferrari

Ferrari heeft volgens Sebastian Vettel de zege voor eigen publiek weggegooid door een gebrek aan duidelijkheid binnen de renstal.

De viervoudig wereldkampioen begon de Grand Prix van Italië als tweede maar spinde al in de eerste ronde na contact met Lewis Hamilton. Vettels Ferrari liep daarbij schade op en de Duitser moest na een inhaalrace genoegen nemen met de vierde plek, waardoor Hamilton nu op 30 punten voorsprong staat in de strijd om het WK.

'Het ging eigenlijk al mis bij de eerste twee bochten, want Kimi Räikkönen verdedigde daarin flink', aldus de Duitser over zijn Finse teamgenoot, die van pole vertrok. 'Toen ik hem in de tweede chicane moest ontwijken, kwam Lewis langszij, had ik geen ruimte meer en spinde. De schade was behoorlijk, dus ik moet maar tevreden zijn met de vierde plek.'

Geen steun van Kimi

Vettel liet al na de kwalificatie, waarin hij geen tijdwinst kon boeken met slipstream en Räikkönen juist wel, zijn onvrede merken over de gang van zaken bij Ferrari: 'Daar heb ik het later wel met ze over. Ik ga niet zeggen wat er precies aan de hand is.' Na de race voegde hij daaraan toe: 'Ik was gewoon niet blij met hoe de zaken op zaterdag werden geregeld - ík had gewoon op pole moeten staan.'

De Duitser bekende ook dat Ferrari in Monza geen teamorders had opgelegd - in tegenstelling tot Mercedes, waar Bottas zijn teamgenoot aan de zege hielp - ondanks Vettels strijd om de titel met Hamilton. 'Voor mij is het duidelijk: ik race tegen drie auto's, inclusief die van mijn teamgenoot', aldus Vettel.