Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Leclerc vervangt Raikkonen bij Ferrari

dinsdag 11 september 2018

Leclerc vervangt Raikkonen bij Ferrari

De kogel is dan eindelijk door de kerk: Charles Leclerc rijdt vanaf 2019 voor Ferrari. Eerder op de ochtend maakten Sauber, Ferrari en Kimi Raikkonen al bekend dat de Fin terugkeert bij Sauber. De bevestiging van de overstap van Leclerc naar Ferrari leek daardoor slechts een formaliteit.

Vrijwel de hele zomer werd Leclerc al in verband gebracht met een overstap naar Ferrari. De Monegask debuteert dit jaar in de Formule 1 bij Sauber. In de eerste veertien races van 2018 maakte hij veel indruk door regelmatig punten te scoren en regelmatig in Q3 te komen. Dat lukte Sauber de afgelopen seizoenen bijna nooit.

De in juli overleden Ferrari-topman Sergio Marchionne was al erg gecharmeerd van Leclerc en de nieuwe bazen van de fabrikant hebben nu besloten dat Leclerc een kans verdiend heeft.

Leclerc debuteerde in 2014 in de autosport in de Formule Renault 2.0. Een jaar later werd hij vierde in het Europees Formule 3-kampioenschap met Van Amersfoort Racing. Daarna volgden titels in de GP3 en de Formule 2 met ART Grand Prix en Prema Racing. Dit seizoen scoorde Leclerc namens Sauber 13 punten, met als hoogtepunt een zesde plaats in de Grand Prix van Azerbeidzjan.