Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Spanje rolt vice-wereldkampioen Kroatië op

dinsdag 11 september 2018

Spanje heeft vice-wereldkampioen Kroatië weer even laten zien waar het staat. De ploeg van de nieuwe bondscoach Luis Enrique liep thuis met liefst 6-0 (!) over de nummer 2 van de wereld heen. Dat was de grootste nederlaag van de Kroaten ooit. Marco Asensio maakte op schitterende wijze zijn eerste twee interlandgoals.

PERFECT SCENARIO VOOR SAUL

Voor Saúl Ñíguez was het ook een bijzondere avond. De middenvelder van Atlético Madrid speelde in zijn geboorteplaats Elche en scoorde ook nog. Hij kopte de bal achter doelman Lovre Kalinic. En dat terwijl Kroatië veel beter aan het duel was begonnen. De bezoekers zetten veel druk en daar konden de Spanjaarden aanvankelijk niet mee omgaan. Ivan Rakitic, Ivan Santini en Ivan Perisic profiteerden niet.

Saúl scoort in zijn stad:

ASENSIOOOOO

Daarna was het aan Asensio. Hij had nog nooit gescoord voor het Spaanse elftal, maar deed dat nu twee keer. En het waren niet zomaar goals. Met geweldige twee rammen met afstand schoot hij zijn land in 3 minuten van 1-0 naar 3-0:

GROOTSTE NEDERLAAG OOIT

In de tweede helft maakte Spanje het alleen maar erger voor de verrassing van het WK. Via Rodrigo, Sergio Ramos en Isco liep de thuisploeg uit naar 6-0. Kroatië kon er ineens helemaal niets meer van. Vooral de laatste van de avond van Isco was om van te smullen: