Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

België laat IJsland alweer verliezen

dinsdag 11 september 2018

België heeft IJsland een nieuwe tik verkocht. De nummer 3 van het laatste WK won met 3-0 bij de voormalige stuntploeg. In het eerste groepsduel ging de kwartfinalist van het EK 2016 al met 6-0 onderuit tegen Zwitserland. IJsland speelde al wel weer een stuk beter, maar was nog steeds bij lange na niet opgewassen tegen de sterke Belgen.

UITERAARD HAZARD EN LUKAKU

Toch was de eerste grote kans voor de thuisploeg. Vincent Kompany moest zich voor een schot van Gylfi Sigurdsson gooien om een tegengoal te voorkomen. Via de stip en een bal net over de lijn namen de Belgen voor rust wél een comfortabele voorsprong. Eden Hazard en Romelu Lukaku waren de doelpuntenmakers.

Net over de lijn:

IJSLAND GAAT SLECHT

Net als in de eerste helft kwam IJsland ook na rust goed uit de kleedkamer. Een treffer leverde het niet op. Lukaku maakte 10 minuten voor tijd zijn tweede en dus staan de eilandbewoners na 2 wedstrijden op 0 punten, met een doelsaldo van 0 voor en 9 tegen. Het was alweer de vierde nederlaag op rij. Een zege zit er al 8 wedstrijden niet in, voor de ploeg die het Nederland een paar jaar geleden nog zo moeilijk maakte.

Lukaku met zijn tweede: