Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Oranje start WK met kansloze nederlaag

woensdag 12 september 2018

Het Nederlandse mannenvolleybalteam is het WK niet goed begonnen. In het openingsduel met Canada kwamen de Lange Mannen er niet aan te pas en gingen met 3-0 (25-15, 25-23, 25-18) ten onder. Alleen in de tweede set kon het de nummer 6 van de wereld echt lastig maken, maar bleken individuele fouten in de slotfase te kostbaar.

NEDERLAND OVERROMPELD IN SET 1
Al bij de eerste technische time-out had Canada een 8-3 voorsprong genomen en dat bleek een voorbode voor het verloop van de rest van de set. De spelverdeler en aanvallers van Oranje konden nauwelijks een gat vinden in het sterke blok van de Noord-Amerikanen. Canada ontwikkelde bovendien een veel hogere servicedruk en met name passer-loper Thijs ter Horst had daar veel moeite mee.

VEERKRACHT NIET GENOEG
Ook in set 2 keek Nederland tegen een vroege achterstand aan, maar toonde het onder aanvoering van een sterk serverende en aanvallende Nimir Abdelaziz en midblokkeerder Jasper Diefenbach veerkracht. Oranje bereikte als eerste de 20 punten, maar in de slotfase braken fouten de ploeg toch weer op. Met een uitgeslagen service kreeg Canada de set met 25-23 cadeau.

Daarmee was het geloof bij de ploeg van Guido Vermeulen schijnbaar verdwenen. Ook met wissels kon de bondscoach het tij niet keren. De passing was in set 3 opnieuw onder de maat en Canada liep fluitend weg met de partij. 

NU TEGEN EVENEENS PUNTLOOS CHINA
In de andere wedstrijd in poule B won Frankrijk simpel met 3-0 van China. De Chinezen zijn vrijdag 14 september om 16 uur de tweede tegenstander van Nederland. 


Alle duels van Nederland op het WK in Bulgarije en Italië zijn live te zien op Ziggo Sport. De resterende 4 groepwedstrijden zijn bovendien gratis voor bijna iedereen. Tijdens het Supersportweekend zet Ziggo Sport Totaal al haar kanalen gratis open.