Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Ajax knokt zich na rust langs Sparta Praag

woensdag 12 september 2018

De Ajax Vrouwen zijn uitstekend begonnen aan de Champions League. De kampioen van Nederland was op de eigen Toekomst met 2-0 te sterk voor Sparta Praag. Bij de vrouwen start het toernooi niet met een poulefase, maar direct met de knock-outfase. Over twee weken moet Ajax dus nog uit naar Praag voor de return.

AJAX KOMT GOED WEG

Ajax begon prima, maar gaf het overwicht snel uit handen. De Amsterdammers mochten blij zijn dat ze na de eerste helft niet op achterstand stonden. Andrea Staskova probeerde het namens de Tsjechen van heel ver en was bijna succesvol. Het toptalent van Sparta Praag raakte de bovenkant van de lat. Ook kwam Ajax een keer goed weg toen het geen penalty tegen kreeg.

Knal op de lat:

SALMI OP DE COUNTER

In de eerste minuut na rust was het bijna alsnog raak voor de Tsjechen. Ajax-keeper Marieke Ubacks kon nog net redding brengen op een fraai schot van afstand. Een beetje tegen de verhouding in kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Iina Salmi stond aan het einde van een mooie uitbraak. De Finse omspeelde de vijandelijke keepster en schoot beheerst raak:

BLUNDERS SPARTA PRAAG

Vervolgens ging binnen een paar minuten alles mis bij Sparta Praag. De keepster verkeek zich volledig op een vrije trap van Ajax-aanvoerster Kelly Zeeman. Die bal plofte in de verre hoek voor 2-0 en even later tekende Lucie Martinkova voor de misser van de avond. De Tsjechische had veel tijd, maar nam nog meer tijd, waardoor Soraya Verhoeve een tegentreffer kon voorkomen.

Keepster verkijkt zich:

Bizarre misser: