Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

P3 voor Max, Kimi en Lewis klasse apart in VT2

vrijdag 14 september 2018

P3 voor Max, Kimi en Lewis klasse apart in VT2

Max Verstappen heeft de vrijdag voor de GP van Singapore als derde afgesloten. De Red Bull Racing-coureur was sneller dan teamgenoot Daniel Ricciardo, maar kon niet tippen aan snelste man Kimi Raikkonen en Lewis Hamilton.

TEMPO LIGT HOOG IN HET DONKER

Raikkonen noteerde op het inmiddels donkere Marina Bay-circuit een pijlsnelle 1:38.699. Daarmee was The Iceman een honderdste sneller dan Hamilton, die op zijn beurt weer een marge had van een halve seconde richting Verstappen. De tijd van Raikkonen was ook bijna een seconde sneller dan de pole-tijd van Sebastian Vettel vorig jaar.

Vettel raakt hardhandig de muur

LASTIGE AVOND VOOR VETTEL

Vettel had het lastig in de vrije training. Hij kwam niet verder dan de negende tijd en gaf bijna twee seconden toe op teamgenoot Raikkonen. Ook raakte Vettel hardhandig de muur tijdens een poging zijn tijd te verbeteren. Daarna kwam de Duitser niet meer het circuit op.

Hamilton knalt bijna achterop Vettel

HAMILTON ONTSNAPT AAN CRASH

Eerder in de training ontsnapte Vettel nog aan een botsing met Hamilton, toen de WK-leider hem wilde passeren. De Brit kon uiteindelijk genoeg uitwijken om dat te voorkomen. Hamilton en Vettel waren niet de enigen die foutjes maakten in Singapore. Ook coureurs als Marcus Ericsson hadden moeite om hun auto in het rechte spoor te houden.