Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Blessurevloek rookies 76ers steekt kop weer op

woensdag 19 september 2018

Blessurevloek rookies 76ers steekt kop weer op

De Philadelphia 76ers zijn weer een net aangetrokken speler voor lange tijd kwijt. Zhaire Smith werd eerder in juni gedraft door het team uit The City of Brotherly Love, maar ze kunnen tot de kerst geen gebruik maken van zijn diensten.

Smith werd door de 76ers als zestiende gekozen in de NBA Draft van 2018. De 1,96 meter lange guard speelde het afgelopen seizoen collegebasketbal voor Texas Tech University, waar hij elf punten, vijf rebounds en twee assists per wedstrijd als gemiddelde had. Vorige maand brak Smith het middenvoetsbeentje van zijn kleine teen, waardoor hij in ieder geval tot de kerst uitgeschakeld is.

Joel Embiid geniet tijdens de playoffs van een tros druiven

EMBIID, SIMMONS EN FULTZ EERDERE SLACHTOFFERS BLESSURESPOOK

Het is niet de eerste keer dat een rookie van de 76ers te maken krijgt met een vervelende blessure. De vloek begon in 2013, toen Nerlens Noel het hele seizoen moest missen na een operatie aan zijn knie. De nummer 3 van de Draft van 2014, Joel Embiid, miste zelfs zijn eerste twee volledige seizoenen bij de Sixers door voetblessures. In 2016/17 debuteerde de Kameroener, maar raakte hij na 31 wedstrijden weer geblesseerd.

Ben Simmons (links) viert de triple-double van Markelle Fultz

Ben Simmons werd in 2016 met de eerste keuze gekozen door Philadelphia, maar ook hij miste zijn volledige eerste seizoen in de NBA met dezelfde blessure als Smith. In 2017 hadden de 76ers weer de eerste keuze in de Draft, maar door blessureleed kon Markelle Fultz slechts 14 wedstrijden spelen.

Philadelphia wordt gezien als een van de sterkste ploegen in de Eastern Conference voor het aankomende NBA-seizoen, dat over een kleine maand van start gaat. Na het vertrek van LeBron James bij Cleveland Cavaliers lijken de Sixers met Toronto Raptors en Boston Celtics te gaan vechten om de toppositie in het oosten, zeker als Embiid, Simmons en Fultz fit blijven.