Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

James tempert verwachtingen Lakers

dinsdag 25 september 2018

James tempert verwachtingen Lakers

LeBron James begint zonder al te grote verwachtingen bij Los Angeles Lakers aan het nieuwe seizoen in de NBA. De Lakers zullen zich onmogelijk al kunnen meten met kampioen Golden State Warriors, zei de 33-jarige superster bij zijn eerste publieke optreden namens zijn nieuwe club.

James maakte afgelopen zomer een spraakmakende overgang van Cleveland Cavaliers naar Los Angeles Lakers. Laatstgenoemde ploeg uit Californië heeft zestien NBA-titels veroverd, maar de laatste vijf jaren wisten de Lakers niet eens de play-offs te halen.

James, alom beschouwd als de beste basketballer van zijn generatie, is aangetrokken om de club weer naar nieuwe successen te voeren. 'Wij moeten ons niet concentreren op Golden State, maar enkel op onszelf richten en bekijken wat we stap voor stap beter kunnen doen. En laten we hopen dat we dan op een dag in staat zijn om de concurrentie aan te gaan met Golden State.'

ONRUST BIJ TIMBERWOLVES

De situatie bij de Lakers is na de komst van James, Rajon Rondo, JaVale McGee, Michael Beasley en Lance Stephenson redelijk rustig. Dat kan niet gezegd worden bij Minnesota Timberwolves. Sterspeler Jimmy Butler was namelijk een opvallende afwezige tijdens de verplichte mediadag van het team.

Butler diende vorige week een transferverzoek in bij de clubleiding van de Timberwolves. De Amerikaan, die in 2016 Olympisch kampioen werd met zijn land, zou niet goed op kunnen schieten met zijn jonge teamgenoten. Vooral de werkhouding van talenten Karl-Anthony Towns en Andrew Wiggins staat harde werker Butler niet aan.

Eerder deze zomer sloeg Butler een contractverlenging ter waarde van vier jaar en 93 miljoen euro bij de Timberwolves af. Nu wacht de guard/forward tot een club zich meldt voor een deal. Butler wil zelf graag naar Brooklyn Nets, New York Knicks of Los Angeles Clippers. Ook Toronto Raptors, Philadelphia 76ers, Miami Heat, Washington Wizards en Milwaukee Bucks zijn kanshebbers.