Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Mercedes rijdt iedereen aan gort op Suzuka

vrijdag 5 oktober 2018

Mercedes heeft beide trainingen voor de Grand Prix van Japan gedomineerd. Net als vanochtend reed Lewis Hamilton ook in sessie 2 naar een afgetekende eerste plaats voor zijn teamgenoot Valtteri Bottas. De concurrentie kwam niet dichter dan een krappe seconde achterstand op de WK-leider. Red Bull en Ferrari lijken wél aan elkaar gewaagd.

Highlights eerste vrije training

BANDENSLIJTAGE FERRARI
Los van de achterstand op de baan, zal met name Ferrari zich ook zorgen maken over de bandenslijtage. Al na amper 20 ronden was er duidelijke blaarvorming te zien op de supersofts van Vettel. Zeker omdat de Scuderia maar 1 set hardere medium-banden meeheeft voor het hele weekend en vooral supersofts heeft meegenomen naar Japan.  

Hamilton (met overslaande stem) vermaakt zich kostelijk

MAX EVENMIN HAPPY
Ook Max Verstappen was nog verre van tevreden over de afstelling van zijn Red Bull. 'Kunnen we alsjeblieft de wagen checken? Hij drift alle kanten op, het lijkt wel rallycross', klonk het over de boordradio. Hij zou de tweede training uiteindelijk besluiten als nummer 4, maar wél op 1,040 seconden van Hamilton.  Ook in de long run-pace kwam er niemand in de buurt van De Zilverpijlen.