Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Bertens in top tien na verlies Sabalenka

vrijdag 5 oktober 2018

Bertens in top tien na verlies Sabalenka

Kiki Bertens zal maandag in de nieuwste editie van de wereldranglijst voor tennissters op de 10de plaats staan. Haar laatste bedreiging voor die mijlpaal was Arina Sabalenka. Bij winst van het sterk bezette China Open in Peking zou de huidige nummer 16 nog over Bertens heen gaan. Sabalenka verloor in de kwartfinale van Qiang Wang met 5-7, 5-7.

Bertens kent een uitstekend 2018. De 26-jarige tennisster uit Wateringen begon als nummer 31 van de wereld aan het tennisjaar. Tien maanden later vindt ze zichzelf terug bij de beste 10 tennissters ter wereld.

Op de Australian Open, Roland Garros en de US Open bereikte Bertens de derde ronde. Op het gras van Wimbledon haalde de Nederlandse zelfs de kwartfinale. Bertens was alleen op de grandslam in Parijs ooit beter dan dit jaar. In 2016 kwam ze bij de laatste vier. Bertens won daarnaast drie WTA-toernooien in 2018 (Cincinnati, Charleston en Seoul).

In mei haalde ze al haar hoogste notering ooit (15de) en daarna klom ze gestaag omhoog. In Peking kon de laatste stap worden gezet. Na het halen van de derde ronde stond ze virtueel al tiende en konden alleen Caroline García en Sabalenka haar inhalen bij winst van het Chinese hardcourttoernooi. Beide speelsters werden nog voor de halve finales uitgeschakeld.

Bertens is nu de vierde Nederlandse tennisster die ooit in de top tien heeft gestaan. Brenda Schultz, Betty Stöve en Kea Bouman gingen haar voor.