Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Hamilton superieur naar pole, Max op 3

zaterdag 6 oktober 2018

Lewis Hamilton heeft onbedreigd pole position gepakt voor de Grand Prix van Japan. Net als in de vrije trainingen, domineerde Mercedes ook de kwalificatie. Al vroeg in Q3 zette de wereldkampioen zijn beste tijd. Daarna ging het regenen. Max Verstappen start morgen vanaf plek 3, terwijl Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo het uitschreeuwde van frustratie.

MINIEME VERSCHILLEN

De verschillen waren enorm klein. Het gat van plek 10 naar plek 17 was in Q1 slechts twee tienden. Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne hoorden daar niet bij. Het McLaren-duo reed de slechtste kwalificatie voor de renstal sinds Mexico 2015. Toen werden de McLarens 18 en 20, nu 18 en 19. Ook Nico Hülkenberg en Marcus Ericsson liepen Q2 mis. Bij die laatste kwam dat door deze crash:

RICCIARDO WOEDEND

Het moment van de kwalificatie was toch wel de woedekreet van Ricciardo. De Australiër viel uit op P15 en gooide even al zijn frustratie eruit. Q3 viel vervolgens voor een deel in het water. Hamilton zette met zijn eerste run meteen de beste tijd. Daarna ging het regenen en dus start Sebastian Vettel bijvoorbeeld pas vanaf P9. Geen coureur nam meer risico's en de tijden bleven staan.