Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Volleybalsters geven Dominicaansen pak op broek

maandag 8 oktober 2018

Volleybalsters geven Dominicaansen pak op broek

De Nederlandse volleybalsters raken met elke gespeelde wedstrijd op het WK volleybal meer en meer op stoom. De Dominicaanse Republiek kwam er tegen een bijna foutloos spelend Oranje geen moment aan te pas en ging met een dikke 3-0 (25-19, 25-16, 25-14) vanaf. Het is voor de ploeg van Jamie Morrison alweer de zevende opeenvolgende zege en bovendien de vijfde 3-0 op rij.

Juliet Lohuis nam de plek op de middenpositie over van Nicole Koolhaas, maar verder liet Morrison de basis ongewijzigd: Lonneke Sloetjes, Maret Balkestein-Grothues, Yvon Beliën, Anne Buijs en Laura Dijkema. Celeste Plak en Britt Bongaerts speelden ook in alle sets mee.

Dat Sloetjes in topvorm verkeert, bewees ze met zeventien punten. Ze maakte ook nog eens vijf punten direct vanuit de service. Buijs voegde dertien punten toe en aanvoerster Balkestein-Grothues kwam tot zeven punten. Vooral in de derde set speelde Oranje met de tegenstander en was bijna elke geslagen bal raak.

Door de tweede overwinning in de tweede fase van het toernooi is plaatsing bij de laatste zes heel dichtbij. Nederland staat momenteel tweede en moet zich plaatsen bij de bovenste drie in de groep. De laatste twee duels zijn wél tegen de op papier sterkste landen in de groep. Eerst Brazilië en daarna het net als Nederland nog ongeslagen Servië.  Uiteraard zie ook die duels live op Ziggo Sport. 

TUSSENSTAND POULE E

Servië 7-21
Nederland 7-20
Japan 6-15
Brazilië 7-16
Duitsland 7-11
Dom. Republiek 7-10
Puerto Rico 6-6
Mexico 7-3