Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Hamilton: 'Toon eens wat meer respect voor Vettel'

dinsdag 9 oktober 2018

Hamilton: 'Toon eens wat meer respect voor Vettel'

Lewis Hamilton heeft te doen met zijn rivaal Sebastian Vettel. De regerend wereldkampioen van Mercedes, die afstevent op zijn vijfde wereldtitel in de Formule 1, heeft het opzichtig opgenomen voor de Duitser van Ferrari, die veel kritiek krijgt te verduren voor zijn foute acties.

'Ik vind dat de media een beetje meer respect moeten tonen voor Sebastian. Het is nauwelijks voor te stellen hoe moeilijk presteren op ons niveau is', schrijft de Brit op zijn Instagram-account. De regerend- en aankomend wereldkampioen sprak dit jaar al vaker met respect over Vettel. 'Formule 1-coureurs zijn ook maar mensen die fouten kunnen maken. Maar het gaat er ook om hoe we met die fouten omgaan.'

Vettel vergooide afgelopen weekeinde in de Grote Prijs van Japan zijn kansen op een vijfde wereldtitel. Hij ging opzichtig in de fout in de kwalificaties én de race. Met name Britse media zagen in een aanrijding met Max Verstappen een grove blunder van de Duitser, die zijn achterstand in het WK zag oplopen tot 67 punten.