Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Portugese Silva-show is Polen te veel

donderdag 11 oktober 2018

Het Portugal gelukt om Polen in Groep 3 van de Nations League A overtuigend te verslaan. In Chorzów won de Europees kampioen van 2016 met 3-2, en dat zonder sterspeler Cristiano Ronaldo. De Portugezen speelden met 3 Silva's voorin en zij eisten alledrie de hoofdrol op.

PIATEK, AANGENAAM

De wedstrijd begon nog zo goed voor Polen. Serie A-sensaite Krzysztof Piatek was naast zijn productieve competitiestart bij Genoa ook voor zijn land meteen trefzeker. In zijn tweede interland kopte hij de thuisploeg in de 18de minuut op voorsprong.

PORTUGAL ZET AAN

Daarna nam Portugal het initiatief duidelijk over. De ploeg van Fernando Santos oogde ondanks het gemis van Ronaldo fris. Op aangeven van de ijverige Pizzi maakte André Silva op fraaie wijze gelijk na een half uur spelen.

De 1-2 vlak voor rust was nog mooier. De voorbereiding althans. Rúben Neves had een prachtige pass over pakweg 50 meter in huis op Rafa Silva, die op zijn beurt in de 16 prachtig aannam en daarmee ook meteen de doelman passeerde. Bij het afronden was Kamil Glik hem voor. De Poolse verdediger schoof de bal in eigen doel.

Ook Bernardo Silva liet nog van zich horen. Na 7 minuten in de tweede helft vergrootte de vleugelspeler van Manchester City de marge voor de Portugezen naar 2.

TOCH NOG SPANNEND?

Polen had eigenlijk weinig in te brengen, maar maakte het wel nog heel spannend in de slotfase. Recordinternational Jakub Blaszczykowski bracht zijn ploeg weer in de wedstrijd.

Toch bleef het bij 3-2. Portugal heeft na twee duels in de Nations League nog het volle pond. Het staat bovenaan in de derde elitegroep van het landentoernooi met 6 punten. Het team van Jerzy Brzeczek heeft zelfs een voorsprong van 5 punten op de andere twee ploegen in die groep, Italië en Polen, die eerder in het toernooi tegen elkaar de punten deelden.