Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Russell debuteert in 2019 bij Williams in F1

vrijdag 12 oktober 2018

Russell debuteert in 2019 bij Williams in F1

Opnieuw is er een stoeltje in de Formule 1 gevuld. Williams heeft aangekondigd dat George Russell in 2019 voor het team zal debuteren in de koningsklasse van de autosport. Hij wordt de vervanger van Lance Stroll, die waarschijnlijk naar Racing Point Force India vertrekt.

Russell is sinds begin 2017 lid van het opleidingsprogramma van Mercedes. In dat jaar werd de Brit kampioen in de GP3 en dit jaar is hij hard op weg naar de titel in de Formule 2. Met het weekend in Abu Dhabi voor de boeg heeft Russell 37 punten voorsprong op Alexander Albon, terwijl er maar 48 punten te verdienen zijn.

Namens Mercedes heeft Russell al vier keer mogen testen en ook reed hij twee keer een vrije training voor Force India. Mede door zijn goede prestaties in de Formule 2 heeft Mercedes lang gezocht naar een kans voor haar junior-coureur en die oplossing is dus gevonden bij Williams. Russell tekent een meerjarig contract bij het team uit Grove.

Volgens plaatsvervangend teambaas Claire Williams past Russell helemaal binnen Williams. 'We hebben altijd geprobeert om jong talent een kans te geven bij Williams. Hij heeft al veel aanzien in de paddock en hij is een coureur die wij al een tijd in de gaten gehouden hebben.'

Russell wordt de eerste Britse coureur bij Williams sinds Jenson Button in 2000 voor het team debuteerde. 'Het is een enorme eer om me bij een team te voegen met de prestige en het verleden van Williams. Ik wil Claire en iedereen bij Williams bedanken voor hun vertrouwen in deze beslissing. Ook bedank ik Toto Wolff en Mercedes voor hun fantastische steun in de GP3 en de Formule 2.'