Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Nederland knokkend ten onder tegen Servië

vrijdag 19 oktober 2018

De droom van een wereldtitel is vervlogen voor de Nederlandse volleybaldames. In de halve finale tegen Servië knokten ze voor wat ze waard waren, maar gingen ze met 3-1 (25-22, 26-28, 25-19 en 25- 23). Voor het team van Jamie Morrison rest nu de strijd om het brons tegen de verliezer van de andere halve finale tussen Italië en China.

BEGIN ONDER HOOGSPANNING TEGEN POWERHOUSES
Nederland begon onder hoogspanning aan het duel met de regerend Europese kampioen.  De normaal gesproken zo gevaarlijke service ging vaker fout dan goed en bovendien kreeg het geen enkele vat op de aanvallende powerhouses Tijana Boskovic en Brankica Mihajlovic. Een kill-blok op een aanval van Lonneke Sloetjes betekende einde verhaal in set 1. 

OMMEKEER IN SET 2
Ook in de tweede set voerde Servië aanvankelijk de regie, maar knokte Nederland zich knap terug in het duel. Het draaide een 20-17 achterstand compleet om naar een 24-21 voorsprong. De eerste drie setpoints gingen nog verloren, maar na zelf nog een setpoint te hebben overleefd, was het op 27-26 wél raak:

Even leek Servië geslagen, Oranje ging op elan door en pakte vroeg in de derde set een voorsprong van 4 punten. Die was bij 12-13 al volledig verdwenen en in de slotfase was de aanvalskracht van de Servischen er simpelweg te veel aan. Boskovic was volstrekt onbespeelbaar sloeg bijna in haar eentje de set binnen.

KNOKKEN, KNOKKEN, KNOKKEN
Daarmee leek het afgelopen, maar Nederland toonde ook in de vierde set een ongelooflijke vechtlust. Het repareerde eerst een 8-3 achterstand en kwam ook nog terug van een 18-14 en 23-21. Het eerste matchpoint voor de Servischen was helaas een brug te ver: