Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Bertens stuit op Svitolina na zege Stephens

vrijdag 26 oktober 2018

Bertens stuit op Svitolina na zege Stephens

Elina Svitolina is zaterdagochtend om 10.00 uur de tegenstandster van Kiki Bertens in de halve eindstrijd van de WTA Finals.Omdat Sloane Stephens met 6-3, 6-3 van Angelique Kerber won, gaat zij als groepshoofd door in de poule van Bertens.

Ondanks dat de stand een eenvoudige zege doet vermoeden, had Stephens haar handen vol aan de nummer 1 van de plaatsingslijst. De partij duurde een uur en veertig minuten en er vielen in totaal 25 breakpoints te noteren. Stephens nam in de tweede set een 3-1-voorsprong, liet Kerber nog even terugkomen, maar maakte het op 5-3 overtuigend af met een lovegame.

Bertens speelde twee keer eerder tegen Svitolina, die net als Stephens nog geen nederlaag heeft geleden in Singapore. Twee jaar geleden verloor ze op de WTA Elite Trophy van de Oekraïense, dit jaar versloeg ze de nummer 7 van de wereld in Cincinnati.

Stephens speelt de andere halve finale tegen Karolina Pliskova. Door de nederlaag van Kerber ontbreekt de top-5 van de wereldranglijst in de halve finales van het eindejaarstoernooi.