Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

'Alles is mogelijk op Interlagos'

dinsdag 6 november 2018

'Alles is mogelijk op Interlagos'

Max Verstappen verwacht tijdens de GP van Brazilië geen superieur optreden zoals in Mexico, maar hij acht zich niet kansloos. 'Het circuit van Interlagos ligt onze bolide iets minder goed, maar na mijn derde plaats in 2016 en mijn overwinning vorig weekeinde in Mexico weet ik ook dat alles mogelijk is tijdens de race', zegt hij in een vooruitblik van Red Bull Racing.

Verstappen maakte er in 2016 een geweldige show van in Brazilië. De Limburger haalde in de regen de een na de ander in met spectaculaire manoeuvres. Vorig jaar kon hij zich niet bijzonder onderscheiden en eindigde hij als vijfde. 'Ik heb al veel mooie inhaalacties gemaakt op Interlagos, dus hoop dat het weer een enerverende race wordt.'

De Nederlander staat vijfde in het kampioenschap. Hij heeft door zijn sterke optredens in de tweede seizoenshelft nummer vier Valtteri Bottas in zicht; het verschil is 11 punten. Lewis Hamtilon wist vorige race beslag te leggen op de wereldtitel. De strijd om de constructeurstitel gaat nog tussen Mercedes en Ferrari.