Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

PSV ligt bijna uit de Champions League

dinsdag 6 november 2018

PSV kan overwintering in de Champions League vergeten. De Eindhovenaren kwamen bij Tottenham Hotspur razendsnel op voorsprong, maar werden vlak voor tijd toch nog geklopt door een frommelgoal. Daardoor stond er uiteindelijk 2-1 op het scorebord in Wembley.

ZOET GOED

Luuk de Jong was na een minuut al trefzeker met een heerlijke kopgoal. Vervolgens moest PSV zijn keeper Jeroen Zoet een aantal keer dankbaar zijn, want de goalie redde prima op inzetten van onder meer Lucas Moura, Christian Eriksen en Dele Alli.

KANE DEEL 1

Na de pauze voerden The Spurs alsmaar de druk op, maar kregen ze geen enorme kansen. Totdat Harry Kane opstond. Eerst kopte de spits raak toen de PSV-verdediging hem even uit het oog verloor:

KANE DEEL 2

Vervolgens bleef Tottenham aandringen en twee minuten voor tijd was Zoet kansloos toen een kopbal van Kane van richting werd veranderd door Trent Sainsbury:

LASTIG VERHAAL

Door de nederlaag blijft de ploeg van Mark van Bommel op de laatste plaats in Groep B met 1 punt. Tottenham is derde met 4 punten en dat zijn er 3 minder dan Internazionale, dat Barcelona vanavond op 1-1 hield. De Catalanen zijn met 10 punten al door naar de volgende ronde. Onderling resultaat is doorslaggevend bij een gelijke stand.