Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Ajax is bijna door in de Champions League

woensdag 7 november 2018

Ajax is bijna door in de Champions League

Ajax is heel dichtbij de achtste finale van de Champions League. De Amsterdammers speelden met 1-1 gelijk bij Benfica en houden daardoor met nog twee groepsduels 4 punten voorsprong op de Portugezen. André Onana eiste een hoofdrol op in Lissabon.

HELEMAAL MIS

De goalie van Ajax ging eerst de fout in met een mislukte bal achter zijn standbeen. Bij de verre inworp die daarop volgde was hij volledig de weg kwijt, waarna Jonas kon binnenschieten:

WERELDPASS

In de eerste helft had Ajax niet veel laten zien, buiten een enorme kans voor Donny van de Beek. Een kwartier na rust maakte Dusan Tadic na een geweldige pass van Ziyech alsnog 1-1:

HELEMAAL TOP

Benfica moest winnen en ging daarom op jacht naar een goal. Onana ontpopte zich in extremis van schlemiel tot held, waarna er direct werd afgefloten:

Ajax heeft nu 8 punten na 4 duels en dat zijn er dus nog steeds 4 meer dan Benfica. De ploeg van Erik ten Hag gaat in de volgende poulewedstrijd op bezoek bij AEK Athene, dat na een 2-0 nederlaag bij Bayern München is uitgeschakeld in Europa. Een zege in Griekenland volstaat voor de achtste finale.

BAYERN AAN KOP

Mocht Benfica op bezoek in München gelijkspelen, dan zijn de Amsterdammers ook met een gelijkspel bij AEK door. Bayern staat op 10 punten na de overwinning op de Grieken en hebben aan een punt genoeg voor de volgende ronde. Robert Lewandowski zorgde in München voor beide treffers: