Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Max opent verrassend snelste in Brazilië

vrijdag 9 november 2018

Max Verstappen is in Brazilië voorlopig door gegaan met waar hij gebleven was in Mexico. In de eerste vrije training op het Autódromo José Carlos Pace was de Red Bull-coureur verrassend genoeg de snelste met een tijd van 1.09,011. Normaal gesproken zal hij de rest van het weekend de mindere zijn van Lewis Hamilton en Sebastian Vettel, maar nu bleef hij ze nog fractioneel voor.

DE GROTEN IN ELKAARS SPOOR
Verstappen verwacht zelf niet al teveel van de race en de kwalificatie in Brazilië vanwege zijn minder krachtige Renault-motor, maar zijn begin mocht er desondanks zijn. Op supersofts bleef hij in het eerste deel van de training als enige in het spoor van Hamilton. De vijfvoudig wereldkampioen reed zijn eerste stint naar 1.09,423 en Max zat daar 0,037 seconden achter.  

In de tweede snelle run ging het nog een streepje beter en klokte Max 1.09,011 op nieuwe supersofts. Dat bleek ook de snelste tijd van de ochtend. Al kwamen Sebastian Vettel (0,049) en Lewis Hamilton (0,096) heel erg dichtbij.  

 

GRIDPENALTY VOOR RICCIARDO
Daniel Ricciardo krijgt dit weekend een nieuwe turbo en dat lijkt misschien goed nieuws, maar is het niet. De Australiër heeft daardoor ook weer een gridstraf van 5 plaatsen aan de broek. Desondanks kon hij niet wachten te beginnen, want 10 minuten voor de start van de sessie stond hij al aan het einde van de pitstraat klaar om te vertrekken. Hij zou de vierde tijd klokken.