Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

EXTASE!!! Abbingh redt Oranje in laatste seconde

maandag 3 december 2018

EXTASE!!! Abbingh redt Oranje in laatste seconde

Wat-een-thriller! De Nederlandse handbaldames hebben ook tegen Spanje een overwinning behaald op het EK. Maar wat ging het moeizaam en wat een geweldig slot van Lois Abbingh, die het scorebord in de buzzer op 28-27 zette. En daarmee een ticket voor de volgende ronde veiligstelde.

GELIJKOPGAAND BEGIN 

In de beginfase was het krachtsverschil minimaal. Spanje speelde snel en vol overtuiging en vooral Estavana Polman hield Nederland met goals in de race. 

Naarmate de eerste helft vorderde, maakte Spanje meer foutjes en kon Oranje vanuit de break een voorsprong nemen met vaak Nycke Groot aan het kanon. Met drie goals verschil gingen de vrouwen rusten, dankzij ook al een laatste secionde-goal. 

GROOT SCOORT FRAAI IN LAATSTE SECONDE EERSTE HELFT

CONTROLE VERLOREN IN TWEEDE HELFT

De voorsprong deed de ploeg van Helle Thomsen geen goed. Na de pauze maakte Spanje de achterstand best snel goed. Op de cirkel hadden de Spanjaarden steeds een oplossing om te scoren. En soms was dat heel fraai. 

GROOT NEEMT ORANJE OP SLEEPTOUW

Groot is volgens de kenners niet voor niets (een van) de beste speelsters ter wereld. De aanvoerder scoorde aan de lopende band en liet haar ploeg weer geloven in een goed einde.

FANTASTISCHE DRAAIBAL LIJKT GELIJKSPEL IN TE LUIDEN

Het duel bleef tergend spannend in de laatste minuten. Met een waanzinnige draaibal van Martin leek de wedstrijd  in een remise te eindigen.

TOCH ORANJE BOVEN

Een laatste aanval van vijftien seconde moest Oranje erlangs brengen. De aanval mislukte, maar Nederland kreeg met nog twee seconden op de klok nog wel een ultieme kans. En die benutte Abbingh in de buzzer!