Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Denver Nuggets stopt zegereeks Raptors

dinsdag 4 december 2018

Denver Nuggets stopt zegereeks Raptors

Denver Nuggets heeft een einde gemaakt aan de zegereeks van Toronto Raptors in de NBA. De basketballers uit Denver wonnen in Toronto met 106-103 en bezorgden de Raptors daarmee de vijfde nederlaag van dit seizoen. De ploeg uit Canada had de voorgaande acht duels gewonnen.

Nikola Jokic was de grote man bij de Nuggets met een 'triple-double'. De 23-jarige Serviër kwam tot 23 punten, 15 assists en 11 rebounds. Jokic maakte het verschil in de laatste 7 seconden, door drie vrije worpen te benutten. Bij de thuisclub moest het vooral komen van Kawhi Leonard, die 27 punten bij elkaar gooide. Met twintig overwinningen is Toronto Raptors nog altijd de meest succesvolle club dit seizoen. Denver Nuggets staat nu op zestien zeges, net als Los Angeles Clippers dat New Orleans Pelicans met 129-126 versloeg.

Titelhouder Golden State Warriors was veel te sterk voor Atlanta Hawks: 128-111. De Warriors bouwden vooral op hun 'Grote Drie'. Stephen Curry, Kevin Durant en Klay Thompson zorgden samen voor 85 punten.


NBA HOOGTEPUNTEN