Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Briljant Oranje sloopt Roemenië ook zonder Groot

zondag 9 december 2018

De Nederlandse handbalvrouwen zijn ook de hoofdronde van het EK in Frankrijk vernietigend gestart. Het nog ongeslagen Roemenië werd met 29-24 kansloos gelaten. Zelfs het vroege verlies van de aan haar hoofd geraakte Nycke Groot bracht Nederland niet van slag. Na een 11-10 ruststand denderde het na de pauze over de Roemeensen heen.

GROOT MET VERMOEDELIJK HERSENSCHUDDING OUT
De ploeg van bondscoach van Helle Thomsen begon voortvarend met een 3-0 voorsprong en Roemenië moest maar liefst 5.30 minuten wachten op de eerste treffer. Vlak daarna kreeg Oranje een grote domper te verwerken. Bij een aanval kreeg Groot de knie van teamgenoot Debby Bont hard tegen het achterhoofd. Het betekende einde wedstrijd voor de spelmaker. Gevreesd wordt dat zij een hersenschudding heeft opgelopen.   

TWEEDE HELFT VERNIETIGEND
Toch raakte Oranje niet van slag. Met een prima middendekking en een uitblinkende Tess Wester kon de Roemeense aanval aan banden worden gelegd. Tot haar eigen grote frustratie kwam de Roemeense vedette Christina Neagu er nauwelijks tussendoor. Met een krappe 11-10 voorsprong zocht Nederland de kleedkamer op, maar pas na de pauze ontbrandde de motor compleet.

Een kwartier na rust stond het al 21-13 en daarmee was het Roemeense verzet eigenlijk al gebroken. Geconcentreerd spelend, trokken de handbaldames de overwinning met overtuiging over de streep. Bont en Lois Abbingh mochten zich met beide zes treffers topscorer noemen. 

NOG NOORWEGEN EN DUITSLAND
Met het maximale aantal van 6 punten staat Nederland nu fier aan de leiding in Groep II. Het treft dinsdag en woensdag nog angstgegner Noorwegen en Duitsland. Een plek bij de bovenste twee is genoeg voor een plek in de halve eindstrijd in Parijs.    


Lees alles over het EK op Ziggo Sport en Vive le Handball op Youtube