Franse handbalsters nu ook Europees kampioen

zondag 16 december 2018

Na het wereldkampioenschap handbal heeft Frankrijk ook de Europese titelstrijd gewonnen. De Franse handbalsters wonnen in Parijs met 24-21 van Rusland. Het is de eerste keer dat Frankrijk goud wint op een EK bij de vrouwen.

Ook de Russinnen gingen voor hun eerste EK-titel, in een kopie van de finale van de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Destijds was Rusland te sterk. De viervoudig wereldkampioen kon dat kunstje niet herhalen. De Françaises profiteerden optimaal van het thuisvoordeel met 13.000 luid schreeuwende fans op de tribunes.

De regerend wereldkampioen en de olympisch kampioen maakten er een spektakel van. Frankrijk en Rusland ontliepen elkaar nauwelijks maar het publiek zweepte de Françaises naar grote hoogte. Rusland heeft met Anna Viachireva de beste speelster van het EK in de gelederen maar moest lijdzaam toezien hoe Frankrijk er met het goud vandoor ging.

Op weg naar de Europese titel versloeg Frankrijk Nederland in de halve finale. De Nederlandse handbalsters wonnen nog wél de wedstrijd om brons, van Roemenië.