Barcelona mag blij zijn met minimale nederlaag

donderdag 10 januari 2019

Jasper Cillessen is met Barcelona onderuit gegaan in het toernooi om de Copa del Rey. De Nederlandse doelman verloor in het heenduel in de achtste finale met 2-1 van Levante. Al na 3 minuten moest de keeper van het Nederlands elftal voor het eerst vissen. Daarna bleef de thuisploeg de betere.

ZAT NOG MEER IN

Levante krijgt zelfs nog veel te weinig met de minimale overwinning. Nadat Erick Cabaco er zo snel 1-0 van had gemaakt, zorgde Borja Maroyal na een dik kwartier al voor de dubbele voorsprong. Las Granotas (De Kikkers) kregen vervolgens zat kansen om Barcelona helemaal naar de slachtbank te leiden. 

Meteen de goal:

CILLESSEN WOEDEND

Voor Cillessen was het een frustrerende avond. Na de vroege tegengoals, ging hij vlak voor rust zelf naar de grond. De Nederlander was op de hak van zijn tegenstander gaan staan en kreeg daar een elleboog voor terug. De scheidsrechter oordeelde dat er niets aan de hand was. Tot grote woede van de Barça-keeper, die maar bleef klagen:

BARÇA DOET WAT TERUG

Uiteindelijk lukte het Levante niet er een derde bij te prikken, waardoor Barcelona in leven bleef. Een strafschop in de slotminuten zorgde ervoor dat de Catalanen nog lang niet kansloos zijn. Philippe Coutinho benutte het buitenkansje.