Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Luiten schiet weer omhoog

maandag 4 februari 2019

Luiten schiet weer omhoog

Joost Luiten heeft opnieuw een flinke sprong gemaakt op de wereldranglijst. De 33-jarige Rotterdammer eindigde afgelopen week als zesde op het Saudi International, een nieuw toernooi op de Europese Tour. Op de mondiale ranglijst steeg Luiten daardoor van de 78ste naar de 67ste plek.

De Nederlandse golfer duikelde vorig jaar uit de top honderd omdat hij maandenlang geen toernooien kon spelen wegens een polsblessure. Aan het einde van 2018 was Luiten de nummer 118 van de wereld. Na zijn derde plaats afgelopen maand in Abu Dhabi keerde hij terug in de top honderd. Luiten streeft naar een plek bij de beste vijftig golfers, want dan is hij verzekerd van een startbewijs voor de majors.

De Engelsman Justin Rose voert de ranglijst aan. De Amerikaan Rickie Fowler kwam de top tien binnen door het Phoenix Open te winnen. De 30-jarige Fowler leek zijn kansen in de slotronde te vergooien met een triple-bogey (+3) op de elfde hole, maar hij herstelde zich en won het toernooi dankzij twee birdies op de laatste drie holes. Fowler bleef de Zuid-Afrikaan Branden Grace twee slagen voor.