Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Madrid is wit na makkelijke overwinning

zaterdag 9 februari 2019

El Derbi Madrileño is wederom prooi geworden van Real Madrid. Op bezoek bij boze buur Atletico Madrid wonnen Los Blancos met 3-1. Casemiro, Sergio Ramos en Gareth Bale deden Atléti pijn. Antoine Griezmann bracht met de 1-1 nog hoop in de rood-witte harten, maar dat was van korte duur.

In een heerlijke eerste helft ging het spel op en neer. Uit een corner sloeg Real Madrid voor het eerst toe. Casemiro werkte op wonderlijke wijze de eerste goal binnen. Een omhaal die niemand van de Braziliaan aan zag komen.

Even later ontsnapte Antoine Griezmann heel krap aan de buitenspelval. Een op een met doelman Thibaut Courtois was hij ijskoud. Griezzy schoof de bal door de stokken van de Belgische keeper.

Nog voor rust zette captain Sergio Ramos de uitploeg weer op voorsprong. José María Giménez veroorzaakte een discutabele strafschop, maar het afwerken was onberispelijk. Het was de vijfde comeptitiegoal van Ramos dit seizoen.

MORATATATA NIET, TGV BALE WEL

In de tweede helft leek het gelijk te worden. Alvaro Morata lobte op een schitterende manier de bal over Courtois. Helaas voor de spits gooide de VAR roet in het eten.

Los Rojiblancos zagen het nog erger worden. Gareth Bale ontsnapte aan de aandacht van Santiago Arias en de TGV uit Wales schoof beheerst binnen. De 3-1 voorsprong betekende einde wedstrijd. Thomas Partey ontving zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en mocht vroegtijdig richting de catacomben. 

Real Madrid staat nu tweede met 45 punten, eentje meer dan Atlético. Koploper FC Barcelona, dat zondag de uitwedstrijd tegen Athletic Club speelt, heeft 50 punten.