Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Geflatteerde zege voor Juventus

zondag 10 februari 2019

Juventus heeft met 3-0 gewonnen bij Sassuolo. Logisch, zou je zeggen, maar die eindstand verbloemt de worsteling waar I Bianconeri mee te maken hadden vanavond. Sassuolo bood namelijk grote delen van de wedstrijd goed partij tegen de regerend landskampioen van de Serie A.

SASSUOLO IN Z'N SAS

De thuisploeg schoot uit de startblokken en kreeg meteen 3 grote kansen. De grootste was van oud-Heereveenspeler Filip Djuricic. De Serviër verpruste hem, vroeg om een penalty, maar kreeg die niet. Aan de andere kant kwam daar Juventus, dat via Cristiano Ronaldo en de rebound van Sami Khedira tegen de verhoudingen in op voorsprong kwam.

CR7 KNALT TEAMGENOOT OVERHOOP

Het bleef maar moeizaam gaan voor Juve. Zo moeizaam, dat Ronaldo zijn geduld verloor en uit frustratie de bal wegschoot. Khedira stond in de buurt en was het onbedoelde slachtoffer van de driftbui van de Portugese superster.

'GEDULD' BELOOND

Een twijfelachtige corner bracht de bezoekers toch nog in veilige haven. Nota bene CR7 kopte zijn ploeg naar 2-0.

In de slotfase liep Juventus ook nog uit naar 3-0 na een fraaie aanval met de net ingevallen Emre Can als eindstation. Juve staat na 23 wedstrijden met 63 punten bovenaan in de Serie A, 11 punten boven Napoli. Sassuolo staat met 30 punten in de middenmoot.