Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Stroef Barcelona bakt er weinig van bij Athletic

zondag 10 februari 2019

Stroef Barcelona bakt er weinig van bij Athletic

Alsof het een oefenwedstrijd betrof. Zo begon Barcelona aan het uitduel met Athletic Bilbao. De eerste helft leek op walking football en leverde niets op. Na rust zette Barça meer aan, maar kwam het zelden tot nooit aan een geslaagde aanval die uitmondde in een goal. En dus bleef het bij 0-0.

RELAXTE INSTEEK WERKT NIET

Barcelona speelt pas volgende week in de Champions League en zou dus best vol op zoek kunnen gaan naar een zege in San Mamés. Dat deed de ploeg van Ernesto Valverde niet. Het bleef bij langzaam gaatjes zoeken die er niet waren omdat het zo langzaam ging.  

BESTE EN MEESTE KANSEN VOOR DE BASKEN

De ploeg die het meest mag balen van de 0-0 is Athletic.De Basken kwamen tot vijf doelpogingen binnen de palen, tegenover maar twee voor de koploper van de Primera División. Marc-Andre Ter Stegen hield De Blaugranas in de slotfase overeind en voorkwam daarmee een nederlaag.  

REAL MADRID NADERT BARCELONA

Door het gelijkspel staat nummer 2 Real Madrid nog maar op zes punten achter Barcelona. Dat was een paar weken geleden nog tien punten. Atlético geeft nu zeven punten toe op Barça.