Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

City sloopt Schalke met een zevenklapper

dinsdag 12 maart 2019

Manchester City heeft zich met het grootst mogelijke gemak geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. The Citizens hadden aan een 7-0 thuisoverwinning veel meer dan genoeg. Uit had het al een 3-2 zege meegenomen. Tegen de onthutsend zwakke Duitsers waren 7 dolle minuten voor rust het startsein voor de strafexpeditie.

In de aanloop naar de 1-0 speelde Jeffrey Bruma een negatieve hoofdrol. De Nederlander maakte een domme overtreding en dat kostte hem niet alleen een gele kaart, maar Schalke ook een strafschop. Sergio Agüero velde het vonnis vervolgens met een onvervalste panenka:

Daarna ging het hard. Agüero maakte er in de 38ste minuut 2-0 van en Leroy Sané deed zijn oude club niet lang daarna nog iets meer pijn:

NOG VIER ERBIJ IN DE TWEEDE 45
Met de duidelijke winst en plaatsing in de tas kon City het nog wat rustiger aan doen in de tweede helft. Ook op halve kracht konden Raheem Sterling, Bernardo Silva, Phil Foden en Gabriel Jesus ook nog kinderlijk eenvoudig scoren. De huidige nummer 14 uit de Bundesliga verliet met schaamrood op de kaken het veld en de Champions League.