Max met topteams op een zakdoek na eerste training

vrijdag 15 maart 2019

De kop is eraf! De eerste vrije training voor de Grand Prix van Australië is ook voor Max Verstappen in zijn gloednieuwe RB15 met Honda-motor probleemloos verlopen. De Nederlander bleef in het spoor van Mercedes en Ferrari en werd als nummer 4 afgevlagd. Zijn achterstand op sessieleider en regerend wereldkampioen Lewis Hamilton was 0,193 seconden.

Onboard en upclose bij Max

FERRARI, MERCEDES EN MAX KLASSE APART

Pas in de tweede 45 minuten schroefden de meeste teams de rode softbanden onder en kelderden de tijden. Ook toen bleef Verstappen in het spoor van beide Mercedessen en mengde ook Ferrari zich voor het eerst in de strijd tussen de drie topteams. Hamilton, Sebastian Vettel, Charles Leclerc, Verstappen en Valtteri Bottas eindigden uiteindelijk binnen 0,3 seconden van elkaar.

Daarachter was een gat van een seconde naar Max' nieuwe teamgenoot Pierre Gasly op de achtste stek. Het middenveld werd aangevoerd door Kimi Raikkonen (P6) in zijn Alfa Romeo.

WILLIAMS VER, VER ACHTERAAN

Natuurlijk houden de teams in zo'n eerste sessie de kaarten nog dicht tegen de borst, maar duidelijk is wel dat het geplaagde Wiliams in ieder geval een moeilijke seizoenstart tegemoet gaat. Robert Kubica en George Russell eindigden op zeer ruime achterstand op de laatste plaatsen. Alleen Nico Hülkenberg moest het lang doen zonder tijd, maar toen ook de elektronische problemen waren verholpen, verliet hij P20.

 

Debutant Alexander Albon had op een betere ochtend gehoopt