Hamilton en Mercedes onheilspellend snel

vrijdag 15 maart 2019

Net als de eerste training is ook FP2 voor de Grand Prix van Australië geëindigd met Lewis Hamilton als snelste. Dit keer bleef alleen zijn teamgenoot Valtteri Bottas bij hem in de buurt. Het was vooral opvallend dat de beide Ferrari's in hun snelle run niet konden of wilden volgen. Max Verstappen eindigde met 1.23,400 als derde op geruime achterstand van 0,8 seconden.

ZILVERPIJLEN NEMEN AFSTAND
Zo dicht als de topteams in FP1 bij elkaar zaten,
zo groot was het gat dat De Zilverpijlen trokken nu. In hun snelste run op softs kwamen de Ferrari's niet verder dan een vijfde en achtste plek voor Sebastian Vettel en Charles Leclerc respectievelijk. Hamilton was met 1.22,600 ruim 0,8 seconden sneller.

Verstappen koos in het eerste deel als een van de weinigen een langere stint op mediums en switchte pas in de laatste 20 minuten naar de rode band. Dit keer bleef hij teammaat Pierre Gasly daarop slechts 0,043 seconden voor.

In de slotfase stond Leclerc nog even achterstevoren en ook Red Bull was niet helemaal zorgenvrij. Gasly klaagde bij het vallen van de vlag over krachtsverlies in zijn RB15.

Leclerc achterstevoren